Foto Alertă CERT-RO: Atenție la subiectele false de Bacalaureat vândute online

Alertă CERT-RO: Atenție la subiectele false de Bacalaureat vândute online

Specialiştii CERT-RO avertizează în legătură cu conturile de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat, acestea reprezentând o tentativă de fraudare.

"Atenţie mare la conturile de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat. Ca şi în anii precedenţi, echipa CERT-RO a fost notificată despre existenţa unor asemenea tentative de fraudare, ce vizează tinerii din România care urmează să susţină acest examen", transmit Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

CERT-RO indică două conturi de Instagram, „bacusor” și „bacusor.10”, cu postări în care scrie „Cine vrea să afle subiectele la bac să îmi de mesaj în privat. Într-o postare se promite că pentru 50 de lei, va livra subiectele în dimineața examenului, la ora 6.

Alertă CERT-RO: Atenție la subiectele false de Bacalaureat vândute online

Alertă CERT-RO: Atenție la subiectele false de Bacalaureat vândute online"Reţineţi faptul că nu poate fi vorba decât despre o păcăleală, din moment ce subiectele de Bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorţi cu puţin timp înainte de start. Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineaţa examenului, alături de o variantă de rezervă. Ulterior, acestea sunt transmise către inspectoratele din teritoriu, iar acestea din urmă se ocupă de distribuirea lor către instituţiile de învăţământ. Este imposibil ca acestea să fie cunoscute deja de o anumită persoană", au explicat experţii în securitatea cibernetică pe pagina de Facebook a CERT-RO.

Comenteaza