Foto Aproape 140 de donatori în prima zi a campaniei inițiate de UBB Cluj

Aproape 140 de donatori în prima zi a campaniei inițiate de UBB Cluj
Aproape 140 de donatori în prima zi a campaniei inițiate de UBB Cluj
Aproape 140 de donatori în prima zi a campaniei inițiate de UBB Cluj
Aproape 140 de donatori în prima zi a campaniei inițiate de UBB Cluj

Aproape 140 de persoane s-au prezentat luni la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, în prima zi a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBBear dă startul!”, inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Donatorii au fost întâmpinați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj de studenții voluntari ai UBB care le-au oferit informații despre procesul de donare și despre campania care se va derula până vineri, 3 noiembrie 2023.

Campania de donare de sânge a fost precedată de o campanie de informare în cadrul căreia studenţii voluntari ai UBB au oferit informații persoanelor interesate cu privire la importanţa donării de sânge, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti.

Ajunsă la cea de-a 12-a ediție, campania de donare de sânge a devenit o tradiție pentru comunitatea UBB și nu numai, aceasta fiind organizată de două ori pe an.

„Campania nu este nicidecum una de imagine, ci una care își dorește să genereze o anumită atitudine socială. Este o campanie prin care UBB informează comunitatea clujeană cu privire la beneficiile donării de sânge atât pentru donatori, cât mai ales pentru persoanele care au nevoie de sânge și pentru sistemul sanitar care se confruntă constant cu o lipsă acută de sânge. Este o campanie care promovează ideea de solidaritate și însăși ideea de comunitate”, spun inițiatorii acțiunii.

Campania de donare de sânge se desfășoară în perioada 30 octombrie-3 noiembrie 2023, între orele 7.30-13.30, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18).

Printre partenerii care s-au alăturat iniţiativei UBB se numără: Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (CSUBB), Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), GarantiBank, FC Universitatea Cluj, Restaurantul Colegiul Academic și BlooDoChallenge.

Comenteaza