Aproape 900 de cazuri noi azi! Ministrul Tătaru spune că situația s-ar putea stabiliza în două săptămâni

Aproape 900 de cazuri noi azi! Ministrul Tătaru spune că situația s-ar putea stabiliza în două săptămâni

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, că odată cu intrarea în vigoare a legii carantinării și izolării, creșterea cazurilor de COVID-19 va putea fi stabilizată în decurs de două săptămâni.

Numărul cazurilor de COVID-19 în România ajunge la 36.691, după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă 889 de îmbolnăviri. Întrebat despre o posibilă reinstituire a stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19, ministrul Sănătăţii a respins această ipoteză.

"Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere", a adăugat Tătaru, citat de Agerpres.

Legea carantinării și izolării a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial, urmând ca de marți să intre în vigoare.

Comenteaza