Şase elevi din Cluj au încercat să copieze la bac

Şase elevi din Cluj au încercat să copieze la bac
Şase elevi din Cluj au fost eliminaţi pentru tentativă de copiere în timpul probei scrise la limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat. Cinci tineri sunt din Huedin şi unul din Dej.

La examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, sunt înscriși 4.204 de candidați în judeţul Cluj. 

La proba scrisă la limba şi literatura română, profilul real, elevii au trebuit să răspundă la nouă întrebări referitoare la elemente ale textului, precum rolul cratimei, elemente care conturează dimensiunea temporală a imaginarului poetic, precizarea a două motive literare, prezentarea semnificaţiei a două figuri de stil sau ilustrarea a două trăsături ale genului liric referitor la un fragment din poezia „Alt cântec", de Adrian Maniu.

Pentru cel de-al doilea subiect, elevii au avut de redactat un text de tip argumentativ, de 150-300 de cuvinte, despre rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă, iar la al treilea subiect, un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text aparţinând lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu.

Absolvenţii de liceu de la profilul uman au avut, la primul subiect al examenului, de rezolvat nouă cerinţe referitor la un fragment dintr-o poezie scrisă de Ion Vinea, iar la a doua parte, elevii au avut de redactat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte în care să explice utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică.

La ultima parte, cea care este şi cea mai complexă, absolvenţii de liceu au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda, subiect la care majoritatea elevilor a abordat romanul "Moromeţii".

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie, până la ora 16:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 şi 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Etichete
Comenteaza