Au început înscrierie la liceu. Ce acte trebuie depuse/ LISTA locurilor rămase neocupate în liceele din Cluj

Au început înscrierie la liceu. Ce acte trebuie depuse/ LISTA locurilor rămase neocupate în liceele din Cluj

În perioada 20 - 25 iulie 2023, candidații și părinții lor pot completa fișele pentru înscrierea în liceele în care au fost admiși.

Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se
efectuează, conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor acte:

  • cererea de înscriere (primită de la liceu, formularul diferă de la o școală la alta)
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere (unele licee solicită și copii de pe actele de identitate ale părinților)
  • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a
  • foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale)
  • fişa medicală (în aceasta se solicită și dovada vaccinărilor de către unele școli)

Programul de înscriere diferă în funcție de liceu. Verificați site-ul liceului, avizierul sau sunați la secretariat pentru informații despre program.

La Cluj, 37 elevi au rămas nerepartizați în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni

Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare, în perioada 7-9 august 2023, alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (20-25 iulie 2023), precum și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere.

În acest moment, la nivelul județului Cluj, în a doua etapă de repartizare sunt disponibile 282 locuri, din care 104 locuri în învățământul privat. Lista liceelor care mai au locuri libere poate fi consultată AICI

Elevii reveniți în țară, repatriați, refugiați se pot înscrie în clasa a IX-a, independent de termenele din calendarele metodologiei de admitere în învățământul liceal de stat, profesioal, dual.  Aceștia vor urma procedura specifică echivalării studiilor.

Potrivit prevederilor Ordinului Ministerului Educației, nr.3684/15.02.2023, Comisia județeană de admitere, de la nivelul județului Cluj, soluționează cererile absolvenților claselor a VIII-a care, în perioada studiilor gimnaziale, au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale, precum și solicitările elevilor ucraineni care doresc continuarea studiilor liceale în județul Cluj.

Toate informațiile și detaliile sunt disponibile și pot fi consultate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj_ https://www.isjcj.ro/ghid-admitere-liceu-2023-isj-cluj/

Comenteaza