BAC 2015: Subiectele la matematică. Ce au primit absolvenţii clasei a XII-a

BAC 2015: Subiectele la matematică. Ce au primit absolvenţii clasei a XII-a
Absolvenţii clasei a XII-a de la matematică-informatica, profilul tehnologic, ştiinţele naturii şi profilul pedagogic au susţinut astăzi proba la matematică.

Candidaţii au avut de rezolvat trei subiecte cu mai multe cerinţe, notate cu câte 30 de puncte, zece puncte fiind acordate din oficiu. Subiectele primite pot fi vizualizate în cele două fotografii ce însoţesc materialul. Pentru a vedea imaginea completă daţi click pe ea. 

Testele scrise vor continua vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării: biologie, geografie, fizică, chimie, logică, informatică, sociologie, psihologie, economie sau filosofie.

Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie până la ora 12:00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00, urmând ca în perioada 7-9 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 10 iulie.

Lucrările, corectate în alte judeţe 

Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, măsura fiind luată, prin ordin de ministru, cu puţin timp înainte de susţinerea probelor.

Astfel, potrivit ordinului ministrului Educaţiei din 23 iunie, publicat o zi mai târziu în Monitorul Oficial, în sesiunile examenului de bacalaureat din acest an, evaluarea iniţială a lucrărilor scrise ale candidaţilor dintr-un judeţ sau din municipiul Bucureşti se realizează în alt judeţ, care va fi stabilit de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Comenteaza