BAC 2017. Subiectele la proba de profil: matematică sau istorie

BAC 2017. Subiectele la proba de profil: matematică sau istorie
Peste 120.000 de absolvenţi de liceu susţin, miercuri, 28 iunie, proba de profil la BACALAUREAT 2017, adică, matematică sau istorie. În Cluj, din cei 3964 de elevi înscrişi, s-au prezentat 3910 și au fost eliminați 2 candidați - unul de la Huedin și unul de la Liceul Teoretic Avram Iancu, Cluj-Napoca.

Subiecte Matematica, profilul real:

La Matematică, la partea I, elevii au avut de rezolvat numere complexe, geometrie, logaritmi La partea a II-a matrice, iar la partea a III-a derivate şi integrale.

Elevii de la profilul uman au susţinut proba de Istorie. Subiectul II a avut ca cerinţă Revoluţia de la 1848 şi comitetul revoluţionar. O altă cerinţă era ca elevii să dea un exemplu în care România s-a implicat în criza orientală. La subiectul III, elevii au avut de scris despre România postbelică. La alte subiecte au avut de prezentat acţiunile diplomatice ale domnitorilor şi să precizeze o asemănare între instituţiile din spaţiul extracarpatic în secolul al XVI-lea.

______________________________________

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Etichete
Comenteaza