Update BAC 2018 | A început sesiunea de toamnă. Proba la limba şi literatura română - SUBIECTE şi BAREM

BAC 2018 | A început sesiunea de toamnă. Proba la limba şi literatura română - SUBIECTE şi BAREM

Sesiunea de toamnă a examenului a debutat, luni, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Peste 45.000 de elevi s-au înscris pentru a doua sesiune.

UPDATE: Candidaţii la sesiunea august - septembrie a examenului de Bacalaureat au avut de rezolvat luni, la proba scrisă de Limba şi literatura română, subiecte din operele lui Mircea Eliade şi Mihail Sebastian.

Absolvenţii liceelor cu profil real au avut de redactat la primul subiect un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă înţelegerea unui mediu cultural este sau nu facilitată de contactul direct cu acesta, raportându-se atât la informaţiile din fragmentul extras din volumul "Memorii" de Mircea Eliade, cât şi la experienţa personală sau culturală.

La subiectul doi au avut de prezentat în minimum 50 de cuvinte, rolul notaţiilor autorului într-un fragment din "Jocul de-a vacanţa" al lui Mihail Sebastian, iar la subiectul trei de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi ale unui text poetic studiat, aparţinând lui George Bacovia sau lui Lucian Blaga.

La liceele cu profil uman, subiectul diferit de cel de la real a fost să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi ale unui text poetic aparţinând lui Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.

______________________________________________

45.052 de elevi s-au înscris la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, 28.488 de candidaţi fiind din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidaţi provin din seriile anterioare. Examenul a debutat, luni, 20 august, cu proba scrisă la Limba şi Literatura română. Pe 21 august este programată proba scrisă la limba şi literatura maternă, pe 22 august, proba obligatorie a profilului, tot probă scrisă, iar pe 23 august, se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. 

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 - 20:00.

În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

45.052 de elevi s-au înscris la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, 28.488 de candidaţi fiind din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidaţi provin din seriile anterioare. 

După sesiunea din vară a exmenului, judeţul Cluj ocupă primul loc pe ţară, cu o promovabilitate de 82,30%. Tot la Cluj au fost înregistrate  cinci medii de 10, două dinte acestea obţinute în urma solutionării contestaţiilor.

La nivel naţional, examenul de Bacalaureat 2018 este de 69,7%, în creştere de la 67,7%, cu 2% mai mult faţă de rezultatele iniţiale.

Revenim cu subiectele şi baremul probei scrise la Limba şi Literatura Română imediat ce acestea vor fi disponibile.

Subiecte română Bacalaureat 2018, profil UMAN ŞI REAL la prima sesiune

La prima sesiune de BAC 2018, elevii care au susţinut proba scrisă a examenului de Bacalaureat au avut de analizat, la subiectul al treilea, la PROFILUL REAL, poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar la PROFILUL UMAN a picat arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Elevii clasei a XII-a de la profilul real, care au susţinut luni prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la limba şi literatura Română, au avut, la alegere, de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi în timp ce cei de la profilul uman au avut arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Bacul a debutat, luni, 20 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 august este programată proba scrisă la limba şi literatura maternă, pe 22 august, proba obligatorie a profilului, tot probă scrisă, iar pe 23 august, se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

 

Comenteaza