Update BAC 2018. Notă mai mică după contestaţie pentru fiica primarului Clujului. Unde merge la facultate

BAC 2018. Notă mai mică după contestaţie pentru fiica primarului Clujului. Unde merge la facultate

Fata cea mică a primarului Clujului, Emil Boc, a susţinut anul acesta examenul de bacalaureat. A obţinut media 9,26, însă a depus contestaţie la Istorie.

 

Potrivit bacalaureat.edu.ro, Patricia Boc a terminat specializarea știinţe sociale la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai şi obţinut nota 9,40 la limba şi literatura română, nota 9,60 la istorie (înainte de contestaţie 9,80) şi nota 10,00 la logică, argumentare şi comunicare, media finală fiind 9,66 (înainte de contestaţie 9,73).

La nivel judeţean, Patricia Boc ocupă locul 132, iar înainte de contestaţie se clasa pe poziţia 85. Aceasta a fost elevă a Liceului Teoretic Gheorghe Şincai, unde a absolvit în 2015 şi sora sa mai mare, Cezara, care a obţinut media 9,56 la examenul de bacalaureat, dar şi Emil Boc, în 1985. Cezara Boc este, în prezent, studentă a Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

Fiica cea mică a lui Emil Boc nu va avea nevoie, însă, de media de la Bacalaureat, în condiţiile în care se pregăteşte să dea, în 25 iulie 2018, examen de admitere la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, doar din biologie şi chimie. La specializarea Medicină Dentară din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară a UMF sunt scoase la concurs 79 de locuri la buget.

La nivelul judeţului Cluj au fost depuse peste 900 de contestaţii la Bacalaureat. În urma rezolvării contestaţiilor, au fost înregistrate două noi medii de 10 în plus, faţă de cele trei iniţiale, aparţinând elevelor Andreea Theodora Dan şi Felicia Andreea Florea, ambele de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii. După contestaţii, promovabilitatea la Bacalaureat în judeţul Cluj a crescut de la 81,14% la 82,30%, judeţul ocupând tot primul loc pe ţară.

Comenteaza