BAC 2022. Absolvenții de liceu au susținut proba scrisă la alegere a profilului / Cine mai are mâine examen

BAC 2022. Absolvenții de liceu au susținut proba scrisă la alegere a profilului / Cine mai are mâine examen

Peste 3.800 de absolvenţi de liceu din Cluj au susţinut, miercuri, proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat 2022.

Cei 3.812 candidați prezenți la această probă scrisă, în cele 16 centre de examen organizate în județul Cluj, au optat pentru una dintre următoarele 10 discipline, la alegere a profilului și a specializării_ Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Un număr de 43 de candidați nu s-au prezentat la proba scrisă de azi.

"Reamintim faptul că există candidați din promoțiile anterioare care susțin doar una sau două probe, celelalte fiind promovate și recunoscute în sesiunile precedenteale examenului național de Bacalaureat. În județul Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă", a transmis IŞJ Cluj.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă – proba E.d), la alegere a profilului și a specializării, vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, la ora 15:00.

Joi, 23 iunie 2022, se va desfășura ultima probă scrisă la Limba și literatura maternă – proba E.b). pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.  

Când se afişează primele rezultate şi când se depun contestaţiile

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 27 iunie 2022 (până la ora 12:00). 

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen.

Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022.

În conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD, afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, potrivit codului unic distribuit fiecărui candidat la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat.

Pentru a promova examenul național de Bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

a) recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

b) susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5,00 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

c) media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6,00 (cel puțin).

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități din cadrul Examenului Național de Bacalaureat 2022_Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264, disponibile în perioada 20 - 23 iunie 2022, între orele 8:00 - 16:00.  

Comenteaza