BAC 2023. A fost publicat BAREMUL pentru proba la Română

BAC 2023. A fost publicat BAREMUL pentru proba la Română

Baremul la Limba și literatura română, la Bacalaureat 2023, a fost publicat de Ministerul Educației, astfel că elevii pot afla cum se notează subiectele.

Absolvenții de liceu au susținut luni, 26 iunie, proba la Limba și literatura română, primul examen din cadrul Bacalaureatului, sesiunea iunie-iulie 2023.

Iată baremul pentru subiectele la Limba și literatura română:

BAC 2023. A fost publicat BAREMUL pentru proba la Română

BAC 2023. A fost publicat BAREMUL pentru proba la Română

Subiectele și baremul pot fi consultate AICI

În Cluj, la prima probă scrisă au fost prezenți 4.044 de candidați, iar 34 de candidați nu s-au prezentat la această probă scrisă. În județul Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 iulie 2023 (până la ora 12:00). 

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

 Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie 2023.

Comenteaza