BAC de toamnă: Rezultatele după contestaţii

BAC de toamnă: Rezultatele după contestaţii
Rezultatele finale la bacalaureatul de toamnă au fost publicate pe bacalaureat.edu.ro, în judeţul Cluj rata de promovare după contestaţii fiind mai mare cu aproximativ un procent faţă de cea iniţială.

34,13% dintre elevii clujeni au obţinut o notă de trecere după contestaţii, în condiţiile în care după afişarea rezultatelor iniţiale, promovabilitatea era de 33,2%. La nivel naţional, promovabilitatea a fost de 25,67%. Astfel, la Cluj, 330 de elevi au luat examenul. Restul candidaţilor înscrişi se vor vedea nevoiţi să susţină examenul maturităţii în una din sesiunile viitoare.

Cei mai mulţi elevi, în număr de 289, au obţinut medii între 6 şi 6,99, în timp ce 41 au obţinut medii între 7 şi 7,99. Doar şapte elevi au obţinut medii între 8 şi 8,99, în timp ce un singur elev din oraş a reuşit să ia note peste 9.

Însumat, la cele două sesiuni de bacalaureat, Clujul a atins o promovabilitate de peste 90%. „Noi am făcut calculele din ceea ce am avut acum şi cu ceea ce a fost în prima sesiune: prin însumarea celor două sesiuni, la Cluj se va depăşi un procent de 90% promovabilitate, ceea ce este un procent foarte bun în opinia noastră", a precizat Valentin Cuibus, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, încă de la afişarea rezultatelor iniţiale.

La cea de-a doua sesiune a bacalaureatului s-au înscris, în judeţul Cluj, 1.186 de candidaţi, dintre care doar 964 s-au prezentat la probele de examen.

 

Comenteaza