Când se deschide noul sediu al Inspectoratului Școlar

Când se deschide noul sediu al Inspectoratului Școlar

După aproape nouă ani, o parte din proiectul de pe strada Argeș ar urma să fie finalizat.

Pe strada Argeș, peste drum de sala de gimnastică Sonia Iovan, este aproape terminată o clădire cu multă sticlă. Aceea ar urma să devină sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj. Clădirea trebuia să fie inaugurată de doi ani; va fi gata însă luna viitoare și inaugurată în 1 septembrie, după ce va fi mobilată și dotată. Urmează să se lanseze în perioada următoare licitații pentru mobilier.

Proiectul a început în 2009, însă vestigiile arheologice și un scandal cu Biserica Reformată au ținut constructorii pe loc timp de trei ani. S-a început în 2012, dar contractorul, Construdava, a intrat în faliment înainte să ridice complet imobilul. Contractul care trebuia finalizat în 2016 a fost reziliat, iar anul trecut s-a desemnat un nou constructor: TCI.

Este vorba despre un contract de 24 de milioane de lei. ”Am pierdut 7 milioane de lei anul trecut și 4 milioane în urmă cu doi ani”, s-a plâns Valentin Cuibus, inspectorul șef general al județului. Proiectul prevede construirea sediului ISJ, care ar urma să coste 10 milioane de lei, dar și o bază sportivă a Clubului Sportiv Școlar Viitorul, evaluată la 17 milioane de lei.

Aceasta din urmă este ridicată în proporție de 6%. ”Mai este mult de lucru acolo. Viitorul ar urma să aibă bazin de înot și teren de sport. Încercăm să trecem continuarea finanțării pe Compania Națională de Investiții”, a subliniat Cuibus.

Comenteaza