Când şi de unde vor afla profesorii, părinții și elevii care este rata de ocupare a paturilor COVID din judeţul Cluj

Când şi de unde vor afla profesorii, părinții și elevii care este rata de ocupare a paturilor COVID din judeţul Cluj
| Foto: https://rohealthreview.ro/

Guvernul a stabilit de curând că schimbă regulile de funcţionare pentru școli. Factorul determinant va fi rata de ocupare a paturilor COVID la nivel de judeţ.

Profesorii, părinții și elevii vor afla în fiecare joi, pe site-urile direcțiilor de sănătate publică, rata de ocupare a paturilor destinate bolnavilor de COVID la nivel de județ, în funcție de care merg la școală sau fac ore online.

Elevii dintr-un județ nu merg la școală dacă, în județul lor, rata de ocupare a paturilor destinate bolnavilor de Covid-19 este mai mare de 75%, potrivit noilor reguli de funcționare pentru școli, anunțate recent de miniștrii Educației și Sănătății.

În acest sens, conform ordinului comun al miniștrilor, de pe 14 ianuarie 2022, “direcțiile județene de sănătate publică și a municipiului București comunică pe site-ul propriu rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, în fiecare săptămână, având ca referință ziua de joi”.

Astfel, elevii, profesorii și părinții pot verifica săptămânal, pe site-uri-le direcțiilor de sănătate publică din județul în care locuiesc, procentul paturilor ocupate de pacienți cu Covid-19.

Direcția de Sănătate Publică Cluj – aici. Mai multe detalii, pe edupedu.ro.

Comenteaza