Câte școli din Cluj încheie săptămâna în scenariul ROȘU

Câte școli din Cluj încheie săptămâna în scenariul ROȘU

Zeci de elevi și profesori din Cluj sunt infectați cu noul coronavirus, vineri, la finalul celei de-a patra săptămâni de școală.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Situația școlilor din județ, centralizată vineri, 9 octombrie, de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj, este următoarea:

291 unități de învățământ preuniversitar funcționează în scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

122 unități de învățământ preuniversitar sunt în scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

10 unități de învățământ preuniversitar funcționează în scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități sau lecții online.

În acest moment, 68 de elevi din 41 de unități de învățământ și 25 de cadre didactice din 20 unități de învățământ din județul Cluj sunt infectați cu noul coronavirus.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile sau instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi, din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza