Câţi elevi şi profesori din Cluj sunt infectaţi cu COVID

Câţi elevi şi profesori din Cluj sunt infectaţi cu COVID

După șase săptămâni de școală, peste jumătate din unitățile de învățământ din Cluj funcționează în scenariul roșu, iar peste 200 de elevi și cadre didactice sunt infectate cu noul coronavirus.

În prezent sunt confirmați pozitiv în total 209 elevi și profesori din județ. Potrivit Prefecturii Cluj, este vorba de 132 de elevi din 66 de școli și de 86 cadre didactice din 61 de unități de învățământ.

De asemenea, în prezent, 222 de unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj funcționează cu predare exclusiv online, asta după lunea trecută doar 31 funcționau în scenariul roșu.

Astfel, conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, vineri, la nivelul judeţului, situația a fost următoarea:

- în 222 de unități de învățământ cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu),
- 27 de unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a,
- în 174 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Comenteaza