Ce note au luat elevii din Cluj la simularea examenului de Evaluare Națională

Ce note au luat elevii din Cluj la simularea examenului de Evaluare Națională

Peste 5.000 de elevi de clasa a VIII-a au susținut, în perioada 5 - 7 februarie 2024, simularea examenului de Evaluare Națională. 304 elevi nu s-au prezentat la nicio probă.

Rezultatele simulării au fost publicate statistic vineri, 23 februarie 2024 și au fost comunicate, individual, elevilor, de către cadrele didactice care predau la clasă, astăzi, 26 februarie 2024, având în vedere faptul că, în județul Cluj, de azi, elevii reiau cursurile școlare, ulterior vacanței stabilite la nivelul I.Ș.J. Cluj, din perioada 19-23 februarie 2024.

Notele obținute la simulările naționale se trec în catalog numai la solicitarea scrisă a elevului/părintelui.

În județul Cluj, rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a, la simularea examenului de Evaluare Națională, sesiunea februarie 2024, evidențiază o rată a notelor peste 5,00 (cinci) de 72,73%. Cele mai multe medii au fost între 6 și 6,99 (987 de elevi), iar aproape trei sute au obținut medii între 9 și 9,99. Doar trei elevi din județ au obținut media 10.

Iată rezultatele centralizate de IȘJ Cluj:

Ce note au luat elevii din Cluj la simularea examenului de Evaluare Națională

La nivelul județului Cluj, simularea examenului de Evaluare Națională s-a desfășura în 110 unități de învățământ preuniversitar, dintre care 45 de unități de învățământ sunt din municipiul Cluj-Napoca, pentru cei 5.834 de elevi ai claselor a VIII-a.

Probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională au fost susținute de 5.530 elevi, iar 304 au absentat.

Elementul de noutate al acestei sesiuni a simulării examenului de Evaluare Națională, a constat în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor au fost scanate și încărcate în platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, fiind evaluate, aleatoriu, de către profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.

Rezultatele de la simularea EN urmează să fie analizate, în perioada următoare, la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Comenteaza