Ce organizează UBB la 70 de ani de la Holocaust

Ce organizează UBB la 70 de ani de la Holocaust
Cea mai mare universitate din ţară după numărul de studenţi organizează mai multe evenimente ca să marcheze 70 de ani de la Holocaust.

Universitatea "Babeş-Bolyai" programează două conferinţe şi o lansare de carte cu ocazia comemorării a 70 de ani de la deportarea evreilor din nordul Transilvaniei în lagărele de exterminare nazistă.


Astfel, mâine la ora 18 are loc conferinţa "Holocaustul ca istorie de familie - Jurnalul lui Ali Steinmetz", prezentată de lectorul Paul Farkas - Haifa, la Institutul de Studii Iudaice "Dr. Moshe Carmilly" de pe strada Croitorilor.

Miercuri la aceeaşi oră are loc conferinţa "Holocaustul între istorie şi memorie", prezentată de profesorul universitar Doru Radosav şi proiectul de istorie orală "Holocaustul din Nord-Vestul Transilvaniei", prezentat de Ioana Cosman, ambele la Institutul de Istorie de pe strada Napoca.

Tot miercuri, dar la ora 12, e programată la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" expoziţia "Cartea supravieţuitoare. Cărţile ebraice ale comunităţilor evreieşti dispărute în Holocaust".

Etichete
Comenteaza