Ce școli din Cluj încheie săptămâna în scenariul ROȘU

Ce școli din Cluj încheie săptămâna în scenariul ROȘU

Scenariile de funcționare a școlilor se decid în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către DSP Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cinci școli din județul Cluj au încheiat cea de-a doua săptămână din noul an școlar în scenariul 3 (roșu), ceea ce înseamnă că elevii au participat la cursuri exclusiv online. 

“La nivelul județului Cluj, astăzi, 25 septembrie 2020, funcționează cinci unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3, din considerente referitoare la criteriul epidemiologic, de pe raza a două comune din județ. Este vorba despre comuna Cornești, ȘCOALA GIMNAZIALĂ "LIA MANOLIU" CORNEȘTI, COM. CORNEȘTI și comuna Mintiu Gherlii: ȘCOALA GIMNAZIALĂ MINTIU GHERLII, COM. MINTIU GHERLII; GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL BUNEȘTI CĂTUN, COM. MINTIU GHERLII; ȘCOALA PRIMARĂ BUNEȘTI SAT, COM. MINTIU GHERLII; ȘCOALA PRIMARĂ NIMA SAT, COM. MINTIU GHERLII”, a declarat Inspectoratul Școlar Județean.

Reamintim că joi dimineața, directorul Colegiului Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca a luat decizia de închide școala după ce 4 elevi au fost depistați cu noul coronavirus.

Prefectul Mircea Abrudean a precizat ulterior că "decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasă, dacă a existat, s-a luat fără avizul organismelor abilitate" și că a solicitat IȘJ Cluj o anchetă și luarea de măsuri disciplinare în acest caz, întrucât "nu e acceptabil ca în astfel de situații să se ia masuri în nume personal, fără a se respecta prevederile legale în vigoare".

"Închiderea scolii se face la trei cazuri în trei clase diferite, iar acum sunt 4 elevi din 2 clase diferite", a subliniat Abrudean.

În cele din urmă, cursurile celor două clase în care au fost depistate cele 4 cazuri de infectare, au fost suspendate pentru 14 zile.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza