Cherecheș: "Decizia de a elimina pragul de 6‰ este una iresponsabilă. Se mută presiunea și responsabilitatea pe familii"

Cherecheș: "Decizia de a elimina pragul de 6‰ este una iresponsabilă. Se mută presiunea și responsabilitatea pe familii"

Profesorul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș, spune despre eliminarea pragului de incidență de 6‰ pentru școli este o decizie "iresponsabilă" în condițiile în care Ministerul Educației nu a luat niște măsuri încă din vară, în acest sens.

Cherecheş explică de ce consideră că "decizia de a elimina pragul de 6% este una iresponsabilă". Totodată, profesorul clujean subliniază că este "extrem de acord" cu importanța menținerii deschise a școlilor, dar că acest lucru putea fi obținut doar dacă autoritățile se pregăteau și introduceau încă din vară măsuri preventive.

"decizia de a elimina pragul de 6% este una iresponsabilă și care nu este bazată pe dovezi științifice

este ca și cum s-ar decide că promovabilitatea la Bacalaureat de va face de la nota 2 în sus și apoi ne-am bate cu pumnul în piept că avem rezultate bune

sunt extrem de acord cu importanța ca școala să fie față în față, dar acest lucru putea fi obținut doar dacă se pregăteau și introduceau încă din vară:

- testarea săptămânală a tuturor copiilor și cadrelor didactice
- obligativitatea vaccinării la cadrele didactice
- introducerea de protocoale și metode de ventilație pasivă și activă în clase
- obligativitatea măștii cu repercursiuni în cazul nerespectării
- asigurarea distanțării în sălile de clasă

Ministerul Educației nu a pregătit peste vară sistemul de educație pentru valul 4, deși știa că acesta va veni
scoaterea pragului de 6% (scos în mod arbitrar, fără un suport științific - exact la fel cum a fost introdus) mută presiunea și responsabilitatea pe familii și scutește ministerul educației de orice complicație - ei insistă să țină deschise școlile și nu au nicio legătură directă cu bunicii nevaccinați sau copiii cu comorbidități care vor ajunge la terapie intensivă. O abordare egoistă și lipsită de empatie!", a scris profesorul Răzvan Cherecheș pe Facebook.

Comenteaza