Cîmpeanu: Îmi place să cred că părinţii înţeleg că dacă copiii nu merg la şcoală, nu merg nici în mall

Cîmpeanu: Îmi place să cred că părinţii înţeleg că dacă copiii nu merg la şcoală, nu merg nici în mall

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spus că datele privind infectările cu SARS-CoV-2 indică faptul că, în ultima săptămână, rata de îmbolnăvire în rândul elevilor şi al cadrelor didactice a scăzut faţă de săptămânile anterioare.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Cu siguranţă există infectări în şcoală, în rândul elevilor şi în rândul profesorilor. (...) În această săptămână avem o creştere de 23% infectări în rândul elevilor şi o creştere de 23% - e  coincidenţă - infectări în rândul angajaţilor. În săptămânile din urmă am avut dublări şi chiar triplări. Din fericire, viteza de creştere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână", a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la Digi 24.

Ministrul a atras atenția asupra faptului că părinții ai căror elevi fac școală în online ar trebui să-i ferească de orice tip de colectivitate.

"Îmi place să cred că în acele şcoli - 347 plus cele 85 de şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri sau acţiuni culturale sau parcuri. Îi place mie să cred. Din ce am mers astăzi prin Bucureşti am văzut că e efervescenţă foarte mare pe străzile Capitalei. Dar sunt convins că nu sunt acei elevi care au trecut în online, că dacă au trecut în online înţeleg că vor să stea acasă ca să evite pericolul de infectare şi ca să înveţe, atât cât se poate învăţa în online. (...) Îmi place să cred că aceia care spun că învăţământul online este varianta fericită nu au problemele pe care le-am întâmpinat eu din perspectiva conectivităţii", a mai spus ministrul. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza