Cine este „creatorul” aparatului cu care IȘJ Cluj a vrut să le „citească în palmă” elevilor

Cine este „creatorul” aparatului cu care IȘJ Cluj a vrut să le „citească în palmă” elevilor
| Foto: Facebook/Psychometric Systems

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a lansat, la începutul acestei săptămâni, un proiect, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității „Babeș–Bolyai” Cluj–Napoca, Clubul Lions Genesis și Psychometric Systems S.A., în cadrul căruia peste 100 de elevi ar urma să fie testați prin scanarea mâinilor, cu tehnologia MindMi, pentru identificarea abilităților privind cariera viitoare.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a ajuns în mijlocul unui scandal după ce marți a anunțat lansarea unui proiect-pilot de testare a abilităților elevilor printr-o metodă nestandardizată - este vorba despre scanarea palmelor cu un aparat neurostimulator, de 2.500 de euro, capabil să colecteze date pe baza cărora să genereze 7 rapoarte privind profilul psihologic al individului scanat. Inițiativa ISJ Cluj de a ”citi în palme” elevilor a stârnit un val de ironii în mediul online, iar proiectul a fost retras (detalii AICI).

Aparatul a fost creat de inventatorul român Dumitru Grigore, un inginer fizician, în vârstă de 60 de ani, licențiat în psihologie, cu un doctorat în mecatronică, susținut la Academia Tehnică Militară, Facultatea de Mecatronică și Sisteme Integrate de Armament, în cadrul unei cercetări bazate pe neuroștiințe, dar și cu o diplomă în teologie, obținută în 2001, la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sf. Muceniță Filoteea” din Pitești cu lucrarea “Misiune Ortodoxă și globalizare”, fiind și hirotonit preot în Eparhia Argeșului și Muscelului.

În 2013, Dumitru Grigore a dezvoltat și patentat un sistem psihometric, denumit MindMi. Sistemul, care este produs de către compania clujeană Psychometric Systems, face profilul psihologic detaliat al unei persoane în doar 5 minute.

Invenția a fost distinsă cu Marele Premiu al Concursului ”Patriot Fest – București 2017” si cu Medalia de Aur la Salonul International de Invenții de la Geneva în aprilie 2019.

Cine este „creatorul” aparatului cu care IȘJ Cluj a vrut să le „citească în palmă” elevilor

(foto:Facebook/Psychometric Systems)

Autor al lucrărilor ”Contribuții privind comanda și controlul mișcării, de la distanță, în Sistemele Tehnice Militare” (2015),”Inteligențele fractale” (2015), ”Metodă de evaluare psihologică prin analiza structurii de text” (2015), ”Sistem psihometric integrat pentru evaluare complementară” (2014), Dumitru Grigore este și consilier pentru tehnologii avansate al societății Tracia Unită, care ”întruchipează tărâmul antic de unde au pornit civilizațiile lumii, școala zamolxiană a spiritualității”.

Dumitru Grigore este și cercetător asociat al Institutului de Studii, Cercetare, Dezvoltare și Inovare al Universității ”Titu Maiorescu” din București. Din 1999 este membru titular al Comisiei de Cibernetică a Academiei Române.

Comenteaza