Cîțu, despre eliminarea pragului de 6 la mie în școli: "Vrem să introducem testul non invaziv, cel pe bază de salivă"

Cîțu, despre eliminarea pragului de 6 la mie în școli: "Vrem să introducem testul non invaziv, cel pe bază de salivă"

În școlile din localitățile care depășesc incidența de 6 cazuri de COVID la mia de locuitori ar putea fi introdusă testarea non invazivă, pe bază de salivă.

„A fost o întâlnire paralelă între Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne și INSP, cred că au participat mai multe instituții. Da, este o idee de a avea chiar peste pragul de 6 la mie, instituțiile care nu au cazuri să nu fie închise, vom vedea care este opinia după aceste întâlniri. Vrem într-adevăr să menținem activitatea în școli. Ministerul Educației a anunțat ieri că 99% dintre părinți nu vor să-și testeze copiii ceea ce este trist, dar vom vedea cum facem, poate introducem testele pe bază de salivă. Dar intenția va rămâne ca școlile să rămână fizic deschise pentru că școlile online nu au avut rezultate bune anul trecut. Vrem să introducem acest test non invaziv, cel pe bază de salivă”, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a eliminat pragul de închidere a școlilor la incidența de 6 la mie și "adoptarea de măsuri suplimentare avand ca obiectiv amplificarea testării in scoli, prin formularea unei solicitari către Agenția Nationala a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de saliva, cu rol de screening".

Comenteaza