Cluj: A fost publicată ierarhia mediilor de admitere la liceu. Urmează completarea fișelor de înscriere

Cluj: A fost publicată ierarhia mediilor de admitere la liceu. Urmează completarea fișelor de înscriere

Ministerul Educației a publicat Ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivelul fiecărui judeţ, iar, începând de mâine, candidații și părinții lor pot completa fișele pentru admitere.

Absolvenții de clasa a VIII-a din Cluj care au susținut Evaluarea Națională pot să vadă ce loc ocupă la nivel de județ, după medie, și își pot calcula șansele de a intra la liceul și la profilul pe care și-l doresc.

Începând de mâine, 16 iulie și până joia viitoare, pe 22 iulie, se pot completa fișele pentru admiterea la liceu. Primul pas în alegerea opțiunilor este identificarea filierei, profilului și, în cele din urmă, a specializării dorite. După completarea opțiunilor, elevii vor afla, în 24 iulie, unde au fost repartizați computerizat.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora / reprezentanții legali se poate realiza la sediul unității de învățământ pe care a absolvit-o candidatul sau prin formularul „Fișa de înscriere” transmis electronic.

Completarea opțiunilor la sediul unității de învățământ se face pe baza unei programări e e-mail comunicate de unitatea de învățământ gimnazial și dedicate admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021-2022. Completarea se face de către candidat, în prezența părintelui / reprezentantului legal al acestuia și a dirigintelui clasei. Aceștia, împreună cu candidatul, vor semna Fișa de înscriere.

 În județul Cluj sunt 12 medii de 10 și alte 837 de medii de la 9 în sus.

Comenteaza