Cluj: Zeci de absenți la prima probă a BAC-ului de toamnă. Un candidat, DAT AFARĂ pentru că a COPIAT

Cluj: Zeci de absenți la prima probă a BAC-ului de toamnă. Un candidat, DAT AFARĂ pentru că a COPIAT

Un număr de 56 candidați au absentat, iar, pentru tentativă de fraudă, în județul Cluj, a fost eliminat un candidat. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, desfășurată astăzi, la disciplina Limba și literatura română, au fost prezenți 432 candidați.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate, astăzi, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

"Menționăm faptul că pentru 313 candidați, înscriși la această sesiune a examenului național de Bacalaureat, nota obținută la proba E.a), disciplina Limba și literatura română, este recunoscută din sesiunile anterioare", informează IȘJ Cluj.

Următoarele probe scrise au loc, după cum urmează:

  • Miercuri, 17 august 2022, proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c);
  • Joi,18 august 2022, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d);
  • Vineri, 19 august 2022, proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b).

În perioada 22-29 august 2022 se vor desfășura probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă, într-o limbă de circulație internațională, precum și evaluarea competențelor digitale.

Când se afișează rezultatele

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august 2022 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen, sens în care candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 1-2 septembrie 2022), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie 2022.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă scrisă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului național de Bacalaureat este cel puțin 6 (șase).

"Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Examenului Național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022_Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264", se mai precizează în comunicatul IȘJ Cluj.

Comenteaza