Şcolile în care va fi depistat cel puţin un caz de coronavirus vor fi închise. Ministrul Educației face apel la calm

Şcolile în care va fi depistat cel puţin un caz de coronavirus vor fi închise. Ministrul Educației face apel la calm

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că toate şcolile în care sunt raportate cazuri de infecţii cu noul coronavirus vor fi închise.

„S-a aprobat procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz sau mai multor cazuri de infecţie cu coronavirus", a afirmat Arafat.

Pe de altă parte, ministrul Educației face apel la calm. Monica Anisie a precizat pentru Antena 3 că Ministerul Educației a transmis o procedură de urmat în toate unitățile de învățământ în cazul confirmării unui elev cu coronavirus. 

„Vreau să precizez că suspendarea cursurilor se va realiza de către Comitetul Județean pentru situații speciale de Urgență. Procedura pe care Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății a transmis-o în teritoriu vineri prevede ca în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice și de evoluția situației ca DSP pe împreună cu Inspectoratul Școlar Județean să poată decide închiderea sau suspendarea cursurilor la clasa sau școala cu pacientul confirmat. Aș face un apel către părinți, către profesori și către conducerile unităților de învățământ din țară. Un apel la calm pentru că la momentul acesta în țară nu avem decât patru elevi care sunt confirmați cu coronavirus. Este vorba de trei elevi din Timișoara, acolo deja s-a luat măsura suspendării cursurilor, și un elev din Hunedoara”, a spus aceasta pentru sursa citată.

Comenteaza