Concurenţă “inversă” la Cluj: două posturi de suplinitor pentru un profesor

Concurenţă “inversă” la Cluj: două posturi  de suplinitor pentru  un profesor
Concurenţă redusă pentru posturile de suplinitori în judeţul Cluj. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Cluj (ISJ), după ocuparea celor 98 de posturi titularizabile în judeţ, pe 1.486 de posturi cu contract pe perioadă determinată concurează 985 de dascăli.

"Sunt 1.486 de posturi cu contract pe perioadă determinată, dintre care în rural 488 şi în urban 998. Acestea nu sunt posturi întregi toate, pot fi şi fracţiuni de posturi. Cel mai corect spus, acestea sunt coduri ce corespund unor posturi. De exemplu, la educatoare avem un număr de 207 coduri pe judeţ, dintre care 92 sunt în Cluj-Napoca. La învăţătoare avem 213 pe judeţ, din care 61 în Cluj-Napoca", au explicat reprezenatnţii ISJ Cluj, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cei 608 dascăli care au obţinut medii peste 7 la proba scrisă a concursului de titularizare nu sunt suficienţi nici măcar pentru posturile disponibile ca suplinitori în municipiul Cluj-Napoca. "Dintre cele din urban, 632 sunt în Cluj-Napoca", au explicat reprezentanţii ISJ Cluj.

Din cele 98 de posturi titularizabile disponibile în judeţul Cluj, 60 au fost pentru învăţători şi educatoare. 21 de posturi titularizabile de profesori au fost în mediul urban, din care cele mai multe - la educaţie fizică: 6. În judeţul Cluj a fost scos la concurs un singur post titularizabil la fizică, în comuna Ceanu Mare.

 

Etichete
Comenteaza