Concurenţă mare la admiterea în şcolile de poliţie. Câţi candidaţi sunt pe un loc la Cluj

Concurenţă mare la admiterea în şcolile de poliţie. Câţi candidaţi sunt pe un loc la Cluj
12.000 de persoane care îşi doresc să fie poliţişti s-au înscris la concursul de admitere pe care şcolile de poliţie îl organizează în ianuarie, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Până pe 5 decembrie, termenul limită, pe cele 1.600 de locuri la şcolile de agenţi de poliţie, s-au înscris 12.077 de candidaţi. Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca scoate la concurs 300 de locuri pe care s-au înscris 1.673 de candidaţi, adică aproape 6 candidaţi pe un loc.

La Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina sunt înscrişi 10.404 candidaţi pe 1.300 de locuri, asta înseamnă puţin peste 8 candidaţi pe un loc.

Potrivit IGPR, în această perioadă, candidaţii susţin testarea psihologică, urmând ca între 13 și 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile LascărCâmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca să organizeze concursul de admitere.

Evaluarea performanţei fizice a candidaţilor la şcolile de poliţie se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, iar criteriul privind înălţimea candidaţilor a fost abrogat. Durata studiilor, de această dată, este de un an.

 

Comenteaza