Concurs naţional dedicat copiilor cu deficienţe de vedere la Cluj

Concurs naţional dedicat copiilor cu deficienţe de vedere la Cluj
Clujul găzduieşte până joi cea de-a XXVIII-a ediţie a Concursului Naţional pentru Elevi cu Deficienţe de Vedere.

 

Competiţia este destinată elevilor cu deficienţe de vedere din clasele a VIII-a pentru disciplinele limba şi literatura română, matematică, tehnologia informaţiei și a comunicării, limba engleză, dar şi celor din clasele a XII-a, pentru disciplinele limba și literatura română, matematică, istorie, limba engleză și tehnologia informației și a comunicării.

Pe lângă acestea, Asociația Nevăzătorilor din România (ANR) acordă premii pentru disciplina citire corectă și rapidă Braille, specifică pentru elevii nevăzători din ciclurile gimnazial și liceal. La concursul din acest an participă 53 de elevi cu deficiențe de vedere din cele șapte școli și licee speciale din ţară, şi anume Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere București, Liceul Tehnologic Special Regina Elisabeta București, Liceul Teoretic Iris Timișoara, Liceul Special Moldova Târgu-Frumos, Liceul Tehnologic Special Sfânta Maria Arad, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău şi Liceul Special pentru Deficienți de Vedere (LSDV) Cluj-Napoca.

Comisia Centrală a concursului este formată din 31 de membri evaluatori, printre aceştia numărându-se Liana Maria Mitran Duţu, inspector general învățământ special și special integrat din Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS), Andrea Hathazi de la Departamentul de Psihopedagogie Specială al Facultăţii de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai, alături de psihologul Laura Crina Ionescu şi de Diana Bumbăcilă, inspectori școlari învățământ special și special integrat din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri de la ora 09:00, la sediul Bibliotecii Octavian Goga. Concursul este organizat de LSDV împreună cu ISJ, sub egida MECS. Iniţiativa desfăşurării unei astfel de competiţii a aparţinut ANR, ea fiind ulterior preluată de către inspectorii şcolari ai MECS, care, de la ediţie la ediţie, împreună cu cadre didactice specializate au reuşit să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a acestui concurs naţional, precum şi la dezvoltarea probelor desemnate fiecărei categorii de vârstă.

Comenteaza