Conferinţă dedicată elevilor pasionaţi de ştiinţă, în premieră la Cluj

Conferinţă dedicată elevilor pasionaţi de ştiinţă, în premieră la Cluj
Elevii pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie îşi vor prezenta, în luna aprilie, proiectele de cercetare în cadrul unei conferinţe internaţionale care se va desfăşura pentru prima dată în România, la Cluj-Napoca.

Evenimentul, considerat un "campionat" mondial de lucrări de cercetare ştiinţifică pentru elevi, va avea loc în perioada 16-22 aprile 2016 şi va aduce la un loc participanţi din 27 de ţări. Proiectele se încriu în cinci categorii de concurs: inginerie (fizică aplicată şi teoretică), matematică, informatică, ştiinţele mediului (ecologie) şi ştiinţele vieţii (biologie), la care se adaugă o sesiune de prezentare de postere.

"Acest tip de competiţie are o importantă fundamentală în educarea elevilor în ceea ce priveşte o lucrare de cercetare şi în dezvoltarea competenţelor ştiinţifice într-un mediu academic de înaltă clasă. Limba de lucru este limba engleză, iar juriul este format din profesori universitari, oameni de ştiinţă ai unor universităţi prestigioase din lume", transmit organizatorii.

În acest an, evenimentul va fi susţinut de Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca şi de Ministerul Eduacaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiintifice prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Comenteaza