CORONAVIRUS/ Ce măsuri a luat Ministerul Educației

CORONAVIRUS/ Ce măsuri a luat Ministerul Educației

Ministrul Educației a anunțat mai multe măsuri în cadrul videoconferinței cu inspectorii școlari generali, după ce Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis suspendarea cursurilor în toate școlile din țară.

Măsurile luate de minister în acest context sunt:

-         Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior.

-         Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare  psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.

-         Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.

-         Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice.

-         Toate activitățile extrașcolare sunt și acestea anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior.

-         Activitățile din cadrul programului „Școală după școală” (afterschool) care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă.

-         De asemenea, conform hotărârii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31.03.2020, dacă nu au fost începute anterior datei adoptării prezentei hotărâri (nr.6/09.03.2020).

Reamintim că ieri CNSSU a decis suspendarea cursurilor în toate școlile din țară, în perioda 11-31 martie, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației, ca măsură preventivă.

Numărul elevilor afectați de suspendarea cursurilor este de aproximativ trei milioane.

Comenteaza