Dascălul din Cluj care a primit Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler

Dascălul din Cluj care a primit Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler
| Foto: https://scolicusclipici.noi-orizonturi.ro/

19 cadre didactice din ţară au primit Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni de Ziua Naţională. Un singur dascăl dintre cei 19 este din Cluj şi a primit decoraţia pentru că a dezvoltat programe care îi ajută pe cei mici rămaşi în urmă cu cititul şi scrisul.

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, miercuri, cu ocazia Zilei Naţionale, mai multe cadre medicale, membri ai corpului didactic şi reprezentanţi ai societăţii civile. Consilierul prezidențial Ligia Deca a scris, pe Facebook, că profesorii decorați “au făcut minuni în școli, în ultimii doi ani pandemici”.

"Sunt aproape doi ani de când cursul normal al existenţei noastre cotidiene a fost perturbat dramatic, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Se află printre noi oameni care zi de zi au îndurat noi teste de rezistenţă şi de adaptabilitate”, a spus şeful statului la ceremonia organizată la Palatul Cotroceni.

“În semn de apreciere pentru activitatea didactică, inclusiv în context pandemic, remarcând eforturile depuse pentru creșterea calității, echității și participării la procesul educațional, dar și pentru dezvoltarea competențelor digitale sau civice în comunitatea educațională, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler şi unui dascăl din Cluj, doamnei Kovacs Maria, Fundația Noi Orizonturi, Lupeni – birou Cluj-Napoca.

"Colega noastră, Maria Kovacs, este un profesionist desăvârșit, cu o experiență de mai bine de 25 de ani în educație și în sectorul neguvernamental, în diverse programe și proiecte educaționale naționale și internaționale, vizând cu precădere îmbunătățirea competențelor de citit-scris și a abilităților de gândire critică, precum și creșterea accesului la educație de calitate pentru toți.

La Fundația Noi Orizonturi, Maria își continuă misiunea accesului la educație de calitate, inițiind și dezvoltând unul dintre programele cheie pe care le derulăm în această perioadă pentru a sprijini copiii cu rămâneri în urmă la citit-scris, programul Școli cu ScLipici. Felicitări Maria! Felicitări tuturor celor 19 colegi care au primit această distincție pentru ceea ce fac zi de zi, pentru educația din România", spun cei de la Fundatia Noi Orizonturi pe pagina de Facebook. 

Comenteaza