Video David vs Chirilă, dezbaterea finală. Cine va fi noul rector al UBB?

David vs Chirilă, dezbaterea finală. Cine va fi noul rector al UBB?
| Foto: captura video

Candidații pentru funcția de rector al Universității „Babeș-Bolyai”, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă și prof. univ. dr. Daniel David, s-au întâlnit vineri, la o dezbatere publică înainte de alegerile de marți, 3 martie.

În prima parte a dezbaterii, cei doi profesori și-au prezentat programul de candidatură, după care a urmat o sesiune de trei întrebări pe care candidații și le-au adresat unul celuilalt.

De asemenea, cei doi candidați au răspuns la patru seturi de întrebări adresate din sală, întrebări atât individuale, cât și comune. La finalul întâlnirii, cei doi profesori candidați au avut la dispoziție trei minute pentru a transmite un mesaj.

Astfel, în cele trei minute alocate la finalul dezbaterii, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă a vorbit despre unitatea de decizie, despre rolul rectorului într-o universitate și despre reîntoarcerea într-o zonă de asumare a responsabilității.

Cer votul dumneavoastră pentru un susținător a ideii de unitate , nu a ideii de puzzle sau de sumă individualizată de facultăți. (…) Îmi doresc reîntoarcerea într-o zonă de asumare a responsabilității pentru universitate și pentru societate, în formule care multiplică binele și, după aceea, în zona autonomiei și a demnității, pentru a genera bunăstarea pentru fiecare dintre noi”, a spus teologul Ioan Chirilă.

La rândul său, prof. univ. dr. Daniel David a subliniat faptul că își dorește o universitate clujeană de clasă mondială, cu mecanisme și reguli europene iar, în încheiere, a propus colegilor din sală să asculte versurile poeziei „Dacă…” de Rudyard Kipling.

"Marți seara, sper să putem trage linie și vă invităm pe toți să participăm împreună la a construi o universitate de tip world class, adică o universitate clujeană care joacă după reguli europene", a spus psihologul Daniel David, după care i-a invitat pe cei prezenți în sală să asculte poezia „Dacă…” de Rudyard Kipling:

"Pe mine mă reprezintă și asta este calea pe care vă invit să mergem împreună și să construim împreună", a mai spus David.

Comenteaza