Deca anunță că programul "Masă sănătoasă" va fi pentru minimum 1.000 de școli, nu maximum

Deca anunță că programul "Masă sănătoasă" va fi pentru minimum 1.000 de școli, nu maximum

În programul Masă sănătoasă vor fi incluse minimum 1.000 de școli, nu maximum, "ca să putem să cheltuim toți banii pe care îi avem", a explicat ministrul Educației, Ligia Deca.

„Avem multe școli mici care sunt puse pe listă în programul „Masă sănătoasă” și atunci atingem pragul de 1000 de școli, fără să atingem pragul maxim de număr de beneficiari. Vrem să corectăm acest lucru, să nu mai fie maximum 1000 de școli, să fie minimum 1000 de școli, ca să putem să cheltuim toți banii pe care îi avem”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, într-o conferință de presă, referindu-se la un proiect de modificare a OUG nr. 115/2023, pus în dezbatere publică de Ministerul Educației, scrie Edupedu.

Potrivit proiectului, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 115/2023 se va modifica astfel: „în limita sumei de 1.139.400 mii lei, programul se va asigura pentru preșcolarii și elevii din minimum 1.000 de unități de învățământ preuniversitar de stat”, în loc de maximum 1000 de școli. 

Prin acest program li se acordă elevilor, zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Limita valorică zilnică de 15 lei/beneficiar a rămas aceeași cu cea din anul școlar 2022-2023.

În cele 450 de școli incluse deja în Programul național “Masă sănătoasă”, pentru anul 2024, sunt 181.253 de beneficiari.

 În județul Cluj au fost incluse în program 12 unități de învățământ, cu 4.965 de elevi beneficiari.

În Cluj-Napoca au fost incluse, la fel ca în anul anterior, Școala Gimnazială "Emil Isac" și Colegiul de Servicii în Turism "Napoca". În județ, beneficiază de o masă caldă, și anul acesta, elevii de la Școala Gimnazială "Avram Iancu" din Beliș, Liceul Teoretic "Gelu Voievod" din Gilău, Liceul Tehnologic "Vlădeasa" din Huedin, Școala Gimnazială Pelaghia Roșu din Mărișe, cărora li se adaugă încă 1.615 elevi din încă șase școli: Școala Gimnazială Cățcău, Școala Gimnazială Chiuești, Școala Gimnazială Ciurila, Școala Gimnazială Valea Ierii, Școala Gimnazială Cășeiu, și Școala Gimnazială Viișoara.

Comenteaza