Decizie la Cluj: Studenții se vor întoarce fizic la facultate din toamnă

Decizie la Cluj: Studenții se vor întoarce fizic la facultate din toamnă

Rectorii reuniți în ședința Consiliului Național al Rectorilor de la Cluj, la care a participat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au decis ca din toamnă, în toate facultățile cursurile să se desfășoare cu prezență fizică.

Astfel, dacă în toamnă România nu va fi în stăre de alertă, toți studenții se vor prezenta la cursuri, cu menținerea unor reglementări de protecție în contextul pandemiei COVID-19, au decis, sâmbătă rectorii reuniți în ședința Consiliului Național al Rectorilor de la Cluj, potrivit surselor Edupedu.ro

Ministrul Educației a susținut la Cluj că nu există bază legală pentru desfășurarea cursurilor online după terminarea stării de alertă. Legea educației în vigoare nu prevede posibilitatea desfășurării cursurilor în format online, deci licența, masteratul, doctoratul nu se pot desfășura hibrid decât în situația în care este vorba despre stare de alertă sau de urgență.

Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca găzduie;te, în perioada 25 - 27 iunie, conferinţa Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR).

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza