Diplomele de Bacalaureat 2023 pot fi eliberate de școli înainte de afișarea rezultatelor finale

Diplomele de Bacalaureat 2023 pot fi eliberate de școli înainte de afișarea rezultatelor finale

În anumite condiții, diplomele de Bacalaureat 2023 vor fi eliberate de școli înainte de afișarea rezultatelor finale.

Diplomele de bacalaureat vor fi eliberate elevilor care au promovat examenul și nu au depus contestație. Acestea vor fi eliberate înainte de afișarea rezultatelor finale, dar numai după finalizarea perioadei pentru depunerea contestațiilor, potrivit unei informări trimite de Ministerul Educației către inspectoratele școlare, potrivit Edupedu.ro.

Așadar, absolvenții care vor diploma mai repede, pot alege să nu mai depună contestații. Contestațiile presupun un efort logistic uriaș pentru sistemul de învățământ, pentru că necesită recorectarea în alte centre. 

„Diplomele de bacalaureat pot fi eliberate, la cerere, candidaților care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea specială mai 2023, sesiunea iunie-iulie 2023, respectiv sesiunea august-septembrie 2023 și nu au depus contestație, înainte de afișarea rezultatelor finale, dar numai după finalizarea perioadei pentru depunerea contestațiilor”, se arată în documentul Ministerului Educației.
Pentru cine se recomandă eliberarea cu prioritate a diplomei de BAC

Potrivit sursei citate, se recomandă „eliberarea, cu prioritate, a diplomei de bacalaureat candidaților a căror înscriere la instituții de învățământ superior în perioada imediat următoare finalizării examenului de bacalaureat este condiționat de prezentarea acesteia.”

Amintim că probele scrise de la Bacalaureat 2023 au loc între 26 și 29 iunie sau între 16 și 21 august, sesiunea de toamnă.

Comenteaza