Diplomele din Spațiul Economic European, recunoscute fără taxe în România

Diplomele din Spațiul Economic European, recunoscute fără taxe în România

Ministerul Educației anunță că a eliminat taxele de recunoaștere și echivalare a studiilor preuniversitare și universitare pentru cetățenii Spațiului Economic European și al Confederației Elvețiene.

“Accesul pe piața muncii se va face fără alte costuri pentru această categorie. Taxa pentru recunoașterea/echivalarea studiilor preuniversitare și universitare se va păstra numai pentru cetățenii din afara Spațiului Economic European și al Confederației Elvețiene, precizează ministerul într-un comunicat de presă.

”An de an, în calitate de profesor, am dat recomandări elevilor mei pentru a studia la universități din străinătate. Mulți dintre ei au ales să revină în țară. Ca ministru al educației și cercetării am decis să respect efortul depus și să îi încurajez pe românii care au studiat în spațiul european să se angajeze și să își continue studiile în România, prin simplificarea modului de recunoaștere a diplomelor de studii. Ceea ce au învățat merită recunoscut și apreciat”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit documentului citat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Loading...
Comenteaza