Doar o zi a ținut scenariul verde în școlile din Feleacu! De mâine revin orele online

Doar o zi a ținut scenariul verde în școlile din Feleacu! De mâine revin orele online

Școlile din comuna Feleacu revin de marți în scenariul galben de funcționare, după ce incidența cazurilor cu coronavirus a trecut de 1 la mie.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a emis luni Hotărârea nr. 122/22.05.2021 privind modificarea scenariilor de funcționare pentru unele unități de învățământ din județ. Astfel, începând de marți, toți elevii din comuna Ploscoș merg la școală, în timp ce în comuna Feleacu școlile trec în scenariul 2 - merg la școală doar elevii din clasele primare și cei din clasele a VIII-a, iar restul fac cursuri online. 

Revenirea la scenariul galben în cele trei școli din Feleacu vine doar la o zi după trecerea în cel verde, astfel că de mâine o parte dintre elevi vor face școală din "băncile" de acasă, online. Decizia a fost luată de CJSU Cluj după ce incidența în comună a crescut luni la 1,13 la mie.

351 de unități de învățământ preuniversitar rămân, marți, în Scenariul 1 de funcționare,printre care și cele din municipiile Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Câmpia Turzii și din orașul Huedin. Scenariul 1 presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi a elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de siguranță sanitară. Acest scenariu se aplică în acele unități administrativ-teritoriale în care incidența cumulată a cazurilor din localitate, în ultimele 14 zile, este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Totodată, alte 88 de unități de învățământ preuniversitar vor funcționa mâine în Scenariul 2, care constă în participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIIl-a și a XIl-a, a Xlll-a și a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară și în participarea zilnică, în sistem on line, a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu. Acest scenariu se aplică în acele unități administrativ-teritoriale în care incidența cumulată a cazurilor din localitate, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1/1.000 de locuitori, iar la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

Comenteaza