Foto Echipă de cercetători ai UMF Cluj, premiată la Gala Cercetării Românești

Echipa de cercetători ai UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, condusă de prof. dr.  Cecilia Cristea a fost premiată, marți seara, în cadrul Galei Cercetării Românești.

Echipa de cercetători a UMF a primit Premiul „George Emil Palade” în domeniul Științelor Vieții, distincție acordată în cadrul Galei Cercetării Românești – Ediția 2024, care a avut loc aseară, la Opera Națională din București. 

"Felicitări echipei de cercetători condusă de doamna prof. dr. Cecilia Cristea pentru distincția primită în cadrul Galei Cercetării Românești! Această recunoaștere - Premiul „George Emil Palade” în domeniul Științelor Vieții - evidențiază nu doar excelența activității grupulului de cercetare ”Biosenzori și Bioelectrochimie”, din cadrul Disciplinei de Chimie Analitică a Facultății de Farmacie, dar și contribuția semnificativă la avansarea științei pe plan național și internațional. Astfel de performanțe, cu un impact semnificativ în societate, contribuie la creșterea prestigiului UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca pe scena științifică internațională", transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF Cluj.

Sub îndrumarea doamnei prof. dr. Cecilia Cristea, grupul de cercetare ”Biosenzori și Bioelectrochimie”, din cadrul Disciplinei de Chimie Analitică a Facultății de Farmacie, format din dr. Mihaela Tertiș, dr. Andreea Cernat, dr. Bogdan Feier și dr. Oana Hosu-Stăncioiu, un cercetător postdoctorand și 7 doctoranzi, a dezvoltat dispozitive electrochimice portabile integrate, care promit să revoluționeze metodele convenționale în domeniile medicină, farmacie, științele vieții, monitorizarea mediului și siguranța alimentară.

"Aceste inovații nu numai că au potențialul de a îmbunătăți calitatea vieții și sănătatea publică la nivel global, dar marchează și un pas semnificativ înainte în lupta împotriva cancerului și a rezistenței la antibiotice, subliniind importanța cercetării direcționate și a aplicării științei în beneficiul societății.

Echipa de cercetători a universității noastre s-a distins prin capacitatea sa de a ghida și forma tineri cercetători, creând un mediu de lucru stimulativ și incluziv, care încurajează curiozitatea științifică și participarea activă a acestora în proiecte de cercetare. Această abordare a avut un impact profund asupra dezvoltării carierelor profesionale ale membrilor echipei și a consolidat bazele pentru o generație viitoare de cercetători de excepție", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a UMF Cluj.

Comenteaza