Elev, eliminat de la evaluarea naţională. Din ce motiv

Elev, eliminat de la evaluarea naţională. Din ce motiv
Ultima probă din cadrul evaluării naţionale, desfăşurată miercuri, s-a lăsat cu eliminarea unui elev din concurs.

Incidentul s-a petrecut la liceul Teoretic Petru Maior din municipiul Gherla, absolventul de clasa a VIII-a fiind scos din sală din cauză că i-a sunat telefonul în timpul susţinerii probei. 

"La proba de matematică de la evaluarea naţionala a fost eliminat un elev din concurs la Gherla, deoarece avea asupra lui un telefon mobil care a sunat în timpul examenului", au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. 

Evaluarea naţională a început luni, 22 iunie, cu proba de limba şi literatura română. A doua zi a urmat proba de limba maternă, iar miercuri, 24 iunie, elevii au susţinut examenul de matematică.

Afişarea rezultatelor se va face vineri până la ora 16:00, după care elevii vor avea la dispoziţie patru ore, de la 16:00 la 20:00, să depună contestaţiile. Între 27 şi 29 iunie va avea loc soluţionarea acestora, rezultatele finale urmând să fie anunţate în 30 iunie.

Anul acesta la Cluj-Napoca s-au înscris un număr total de 4.391 elevi. Pentru buna desfăşurare a examenului au fost organizate 119 centre de examen, iar lucrările elevilor vor fi corectate în şase centre de evaluare.

 

Comenteaza