Elevii clujeni, implicați într-un proiect pilot de orientare profesională

Elevii clujeni, implicați într-un proiect pilot de orientare profesională

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, 500 de elevi de liceu din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi şi Piteşti vor participa la un proiect derulat de Junior Achievement, al cărui scop este acela de a-i ajuta să decidă asupra viitorului lor profesional.

 

În anul şcolar următor, va fi lansat şi modulul despre meseriile din retail, care va include studii de caz şi informaţii aplicate domeniului.

"Exemplele personale sunt cele care îţi dau curaj şi încredere, iar tinerii de azi au nevoie să înţeleagă faptul că nu există un lift care să îi urce spre succes'. Acest proiect şi activităţile cu voluntari reprezintă o oportunitate pe care o recomand, deoarece elevii au posibilitatea să vadă interiorul unei companii prin ochii celui care o conduce", a declarat Isabela Panainte, cadru didactic, Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Bucureşti.

Cei 500 de elevi participanţi vor avea ocazia să cunoască direct profesionişti din retail, care le vor împărtăşi din experienţă şi le vor explica concepte şi situaţii reale din domeniul retail, care sunt oportunităţile de joburi, specificul lor şi provocările existente.

"Credem că educaţia este esenţială într-o societate sănătoasă, care funcţionează bine. Tânăra generaţie are un potenţial foarte mare, lucru dovedit de programele de Educaţie Antreprenorială desfăşurate de Junior Achievement, în cadrul cărora elevii învaţă să facă planuri de afaceri şi să gândească antreprenorial. Modulul de Retail susţinut de JYSK îşi propune să îi familiarizeze pe elevi cu acest domeniu, să le arate oportunităţile de carieră din retail şi să îi ajute să descopere cum ajunge un produs la raft sau în casele lor. Am avut deja o primă prezentare la Liceul Gheorghe Şincai din Bucureşti, în faţa unor elevi din clasa a X-a, şi am rămas plăcut impresionat de ei", a declarat Alex Bratu, reprezentant al companiei care susţine proiectul.

Participarea la proiect este gratuită, acesta fiind dezvoltat ca parte a programului Junior Achievement de orientare profesională, care le oferă elevilor şansa de a învăţa cum să îşi descopere valorile şi pasiunile, cum să se autoevalueze, să îşi stabilească obiective şi cum să îşi dezvolte încrederea în propriile competenţe.

Vizitele consultanţilor voluntari din companie au început să se deruleze la clasă, vizând, pentru proiectul pilot, şcoli din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova.

Comenteaza