Video Elevii de 10 ai Clujului sunt premiați de Primărie

Elevii de 10 ai Clujului sunt premiați de Primărie

Primăria Cluj-Napoca premiază, luni, elevii cu rezultatele excepționale la Evaluarea Națională și la Bacalaureat.

În acest moment are loc festivitatea de premiere a elevilor din Cluj-Napoca care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Primăria le acordă elevilor, dar profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora, un premiu constând în suma de 1.000 de lei de persoană, bani din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.

Anul acesta, 24 de elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Cei mai mulţi elevi de 10 (patru) provin de la Școala Gimnazială "Ioan Bob" Cluj-Napoca. Alte trei medii de 10 au luat elevii de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" și de la Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" și câte două medii de 10, elevii de la Liceul Teoretic "Avram Iancu" și Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu".

Medie de 10 a avut și câte un elev de la Colegiul Naţional "George Coșbuc", Şcoala Gimnazială "Liviu Rebreanu", Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu", Colegiul Național Pedagogic "Gheorghe Lazăr", Şcoala Gimnazială "Iuliu Haţieganu", Şcoala Gimnazială "Horea", Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu", Liceul Teoretic "Elf", Liceul Teoretic "Lucian Blaga" și Şcoala Gimnazială "Nicolae Titulescu".

La Bacalaureat a fost o singură medie de 10, aceasta fiind obținută de un absolvent al Colegiului Național "Emil Racoviță".

"Este deja o tradiție pentru noi să premiem în sala de sticlă a primăriei elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, alături de profesorii coordonatori. În acest an, am oferit premii simbolice pentru 25 elevi cu media 10 și 39 de profesori coordonatori, în valoare totală de 64.000 lei.
 
Felicitări încă o dată elevilor, părinților, profesorilor și Inspectoratului Școlar Județean pentru rezultate!", a transmis primarul Emil Boc.

"Elevii și profesorii premiați astăzi reprezintă excelența în educație și capacitatea Clujului de a performa la cel mai înalt nivel. Am subliniat în acest context vorbele lui Nicolae Iorga, „O țară se construiește cu cărți, cu pluguri, cu instituții puternice, cu credință și cu amintirea celor care ne-au făcut să fim”. Așadar, la temelia oricărei societăți și la temelia fiecăruia dintre noi este educația - cea mai importantă cale de acces spre prosperitate, soluția pentru a ieși din sărăcie și cel mai important instrument prin care putem cultiva o societate democratică" - a mai spus Boc.

Comenteaza