Elevii reîncep miercuri cursurile. Cele două scenarii după care se reîntorc în școli

Elevii reîncep miercuri cursurile. Cele două scenarii după care se reîntorc în școli

Elevii care nu susțin examene naționale reîncep de miercuri cursurile. În funcție de incidența cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate, școlile vor funcționa după două scenarii.

Conform ordinului comun al Minsterului Sănătății și Ministerului Educației, semnat pe 29 aprilie, școlile vor funcționa din 5 mai în două scenarii. În localitățile cu o rată a infectărilor cu coronavirus mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, iar în cele în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă la cursuri cu prezență fizică toți elevii. De asemenea, ordinul pemite participarea la cursuri și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă.

„Miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, vor începe şcoala cu prezenţă fizică de miercuri, 5 mai. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mie - şi avem la ora actuală aproape 1.800 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie - vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică. Ceilalţi elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localităţile în care rata de infectare, din păcate, este încă peste 1 la mie vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online. Este vorba de puţin peste 1.400 de localităţi", a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Ministrul a mai spus că masca de protecție „va fi purtată în permanență”. Ordinul de ministru mai prevede că este permisă organizarea orelor remediale, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor - respectiv, distanțare corectă, aerisirea frecventă a spațiilor, respectarea normelor de igienă și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

De asemenea, este permisă participarea preșcolarilor/elevilor din învățământul special, cu prezența fizică, la nivelul tuturor grupelor/claselor, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este declarată starea de carantină, tot cu condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor.

loading...
Comenteaza