Elevii scapă de ore. A început Şcoala Altfel

Elevii scapă de ore. A început Şcoala Altfel
În această săptămână elevii renunţă la cursurile tradiţionale şi se reorientează spre activități educative extracurriculare și extrașcolare. Proiectul "Școala Altfel" a debutat astăzi în toate unitățile de învățământ din judeţ.

Activităţile propuse acoperă domenii variate de interes, de la sfera cultural-artistică şi sportivă până la domeniul tehnico-ştiinţific şi de cercetare.

"Programul săptămânii, tipologia activităţilor și formele de organizare sunt rezultatul colectării propunerilor tuturor factorilor implicaţi și al dezbaterilor la nivelul colectivelor de elevi, în consiliul elevilor, în consiliul profesoral şi în comitetul reprezentativ al părinţilor, astfel încât programul de activități educative extrașcolare și extracurriculare agreat de majoritatea beneficiarilor să răspundă intereselor şi preocupărilor acestora", au specificat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Pe parcursul celor cinci zile sunt prevăzute a se desfășura o serie de activități de antreprenoriat și educație financiară, programe de educație juridică, programe educative privind adoptarea unui stil de viață sănătos, ateliere tematice și itinerarii specifice privind formarea de abilități de viață, acțiuni de simulare pentru acordarea de prim ajutor şi programe media și de cinematografie.

De asemenea, vor fi organizate programe culturale și artistice în contextul Cluj - Capitală Europeană a Tineretului 2015, activități de promovare a tradițiilor și a obiceiurilor folclorice, dar și acțiuni premergătoare Sfintei Sărbători a Paştelui.

Elevii clujeni vor putea participa şi la activităţi de educaţie ecologică și pentru protecția mediului,  vizite de studiu la facultățile din cadrul universităților clujene, tabere tematice și de cercetare, competiții IT și sportive, acțiuni de voluntariat şi de responsabilizare socială privind prevenirea comportamentelor cu risc în rândul elevilor şi a adolescenților.

Majoritatea unităților de învățământ au planificat organizarea unor activităţi în parteneriat, dar şi în consorţii cu alte instituţii de învăţământ, cu instituţii culturale şi ştiinţifice, cu organizaţii nonguvernamentale, dar şi cu instituţii publice locale, fiecare dintre ele pregătind un program special, cât mai dinamic. 

Comenteaza