Elevii unei şcoli din Cluj, câştigătorii unei competiţii internaţionale

Elevii unei şcoli din Cluj, câştigătorii unei competiţii internaţionale
Mai mulţi elevi ai unei unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca au obţinut premiul I la un concurs şcolar internaţional.

Zece elevi ai Colegiului Tehnic „Ana Aslan" au obţinut premiul obţinut Premiul I, la Concursul interșcolar Consummer Classroom 2015, cu un proiect care promova siguranţa online. Competiţia a fost organizată de către Comisia Europeană prin Comisariatul pentru Justiție și Drepturile Consumatorului. Proiectul școlar Safe Clicking a fost propus în colaborare cu Școala I. Gimnazija Osijek din Osijek, Croația.

"În cadrul competiției din acest an, au fost prezentate zece proiecte: patru materiale video, trei site-uri web, două lecții interactive și un joc de rol înregistrat. Provenind din zone precum estul Europei (Bulgaria, Letonia, România, Serbia), centrul Europei (Austria, Croația, Republica Cehă, Polonia), sudul Europei (Italia, Malta, Portugalia, Spania), nordul Europei (Danemarca, Irlanda) și chiar din regiunea Pacific (Noua Caledonie), școli din 15 țări au colaborat și au creat proiecte inovatoare", explică reprezentaţii şcolii.

Din cele zece proiecte înscrise, juriul a preselecționat șapte, iar în decursul perioadei de votare online care a durat două săptămâni, publicul a ales câștigătorul. În urma a 3.416 voturi, Premiul I a revenit proiectului „Safe Clicking", prezentat de echipa croato-română. Diplomele au fost înmânate câştigătorilor în Bruxelles, acolo unde copiii au avut ocazia de a participa la un workshop siguranţa online, dar şi de a vizita instituţiile europene.

 

Comenteaza