Evaluare Națională și Bacalaureat 2020 | Ministerul Educației a publicat "teste de antrenament" pentru pregătirea examenelor

Evaluare Națională și Bacalaureat 2020 | Ministerul Educației a publicat "teste de antrenament" pentru pregătirea examenelor

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat, luni, "teste de antrenament" destinate elevilor care vor susţine examenele naţionale.

"În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susţinerii examenelor naţionale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine examenele naţionale", a informat, luni, MEC.

Potrivit ministerului, testele de antrenament, realizate împreună cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, respectă modelul subiectului de examen.

Scopul testelor este acela de "a exersa în această săptămână şi de a continua efortul în vederea obţinerii unor rezultate bune la viitoarele examene", a precizat Ministerul Educaţiei.

MEC a precizat că baremele de evaluare şi de notare vor fi publicate pe acelaşi site, vineri, 3 aprilie, rolul acestora fiind de autoevaluare şi "calibrare" a felului în care s-au redactat răspunsurile. Totodată, în cadrul emisiunilor "Teleşcoala" vor fi prezentate unele soluţii ale acestor teste de antrenament, cu explicaţiile necesare pentru a înţelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare şi de notare. 

Ce se întâmplă cu examenele naționale

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a precizat într-o postare pe Facebook, că "în scurt timp'' MEC va transmite ce se va întâmpla cu examenele naţionale, când vor putea fi reluate cursurile şi care vor fi deciziile cu privire la susţinerea licenţei, dizertaţiei, titularizării şi examenelor pentru gradele didactice.

În postarea sa ministrul Anisie subliniază că în spaţiul public circulă tot felul de ştiri false, iar toţi actorii din sistemul de educaţie trebuie să aibă grijă să se informeze din surse oficiale.

"În zilele acestea, mai mult decât oricând, ar trebui să fim mai buni, mai atenţi şi mai înţelepţi şi să nu credem orice ştire falsă!!! Dragi elevi şi studenţi, stimaţi colegi, fiţi atenţi că în spaţiul public circulă tot felul de ştiri false! Nu vă lăsaţi manipulaţi şi informaţi-vă din surse oficiale! Vă rog să aveţi încredere că, în scurt timp, MEC va transmite ceea ce se va întâmpla cu examenele naţionale, când vom putea relua cursurile şi care vor fi deciziile cu privire la susţinerea licenţei/dizertaţiei/titularizarii/examenelor pentru gradele didactice etc", a scris Monica Anisie pe Facebook.

Ministrul a subliniat că toate deciziile privind sistemul de educaţie pentru următoarea perioadă "depind de evoluţia pandemiei de COVID-19".

"Cum bine se ştie, toate acestea depind de evoluţia pandemiei cu COVID-19!! Vă propun să ne asigurăm că suntem în siguranţă şi sănătoşi!", a mai transmis ministrul Monica Anisie.

 

Comenteaza