Evaluarea Națională 2021. Ce subiecte au avut elevii la Limba Română

Evaluarea Națională 2021. Ce subiecte au avut elevii la Limba Română

Peste 4.000 de elevi din județul Cluj au început, marţi, examenele de Evaluare Naţională cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Absolvenții de clasa a VIII-a au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza a două texte de lecturat la prima vedere - „Pantera neagră” de Sorin Titel şi un articol de pe site-ul Dilema Veche semnat de Stela Giurgeanu, „Falsa generozitate”. De asemenea, elevilor li s-a cerut să scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinte o situație neprevăzută din timpul unui joc la care au participat alături de colegi, inserând o secvență descriptivă și una dialogată.

Subiectele şi baremele vor fi publicate în cursul zilei pe edu.ro.

Conform IȘJ Cluj, din cei 4.028 de elevi înscriși la Cluj la examenul de Evaluare Națională, la proba de astăzi au fost prezenți 3.834. Un număr de 194 de absolvenți nu s-au prezentat. 

Calendar Evaluare Naţională 2021:
 
22 iunie - examen Limba şi literatura română 
24 iunie - examen Matematică
25 iunie - examen Limba şi literatura maternă
29 iunie - Afişarea rezultatelor
29 - 30 iunie - Depunerea contestaţiilor
30 iunie - 4 iulie - Soluţionarea contestaţiilor
4 iulie - Afişarea rezultatelor finale

Etapă specială pentru elevii care nu se pot prezenta din motive medicale

Pentru absolvenții claselor a VIII-a care, din motive medicale (izolare/carantină/valori ale temperaturii peste limitele admise) sau din alte motive justificate prin certificat medical, nu s-au putut prezenta la probele Evaluării Naționale, se va organiza o etapă specială a Evaluării Naționale, la care se vor putea înscrie în perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, prezentând un certificat medical.

Probele scrise din cadrul etapei speciale se vor susține, conform calendarului - 5 iulie 2021- proba la Limba și literatura română, 6 iulie 2021- proba la Matematică, 7 iulie 2021 – proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate la etapa specială vor fi afișate pe data de 9 iulie 2021.

loading...
Comenteaza