Festival de colinde și tradiții de iarnă la Casa Studenţilor

Festival de colinde și tradiții de iarnă la Casa Studenţilor
Festivalul de colinde și tradiții de iarnă Laurențiu Hodorog va avea loc în perioada 8-9 decembrie, la Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Cluj-Napoca.

"Dragostea pentru obiceiurile de iarnă, colindele autentice, tablourile de Crăciun cu tinda plină de colindători au fost mereu preferatele celui care a pus bazele CCS și ale ansamblului folcloric studențesc Mărțișorul, Laurențiu Hodorog. Cea de-a patra ediție festivalului de colinde si tradiții de iarnă duce mai departe această frumoasă poveste", a menționat Flavius Milășan, directorul CCS Cluj-Napoca.

Vineri, 8 decembrie, începând cu ora 18:00, vor urca pe scena sălii de spectacole Dumitru Fărcaș mai multe ansambluri folclorice studențești din țară: Doina Timișului (Casa de Cultură a Studenților Timișoara), Doina Carpaților (Casa de Cultură a Studenților Iași), Ardealul (Casa de Cultură a Studenților Sibiu), Junii Brașovului (Casa de Cultură a Studenților Brașov), Cununița (Arad), Mărțișorul (Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca), care vor interpreta diverse tipuri de dans, specifice zonelor din care provin.

Ediția de anul acesta a festivalului este marcată de aniversarea ansamblului folcloric studențesc Mărțișorul, care împlinește 60 de ani de existență, de aceea sâmbătă, 9 decembrie va fi ziua dedicată Mărțișorului.

Spectacolul generațiilor de artiști care s-au lansat și au evoluat în cadrul renumitului ansamblu folcloric va începe de la ora 17:00 și va fi susținut de artiști consacrați de muzică populară, culminând cu un spectacol extraordinar al ansamblului Mărțișorul al Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

Vor urca pe scenă Dumitru Fărcaș, Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Gheorghe Turda, Vlăduța Lupău, artiști din diferite generații care și-au început cariera sau au susținut concerte în cadrul formației de folclor. Prezentatorul acestei seri speciale va fi îndrăgitul interpret de muzică populară Marius Ciprian Pop. Intrarea la toate spectacolele este liberă.

Etichete
Comenteaza