Grevă japoneză în şcolile clujene VIDEO

Grevă japoneză în şcolile clujene VIDEO
Profesorii din judeţul Cluj au demarat, astăzi, protestele.

5.000 de profesori din judeţul Cluj au început astăzi manifestările de protest. Ei sunt nemulţumiţi de proasta finanţare a sistemului de educaţie şi pregătesc un miting la Bucureşti.

"Nemulţumirile sunt legate de legea Educaţiei Naţionale promulgată de preşedinte care are foarte multe lacune şi pentru care sindicatele au făcut propuneri de îmbunătăţire, dar care au fost ignorate. Există un proiect în comisia pe învăţământ. Nemulţumiriea noastră cea mai mare e legată de 6 % din PIB, nu ajung banii pentru manuale noi ori o programă corespunzătoare", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, vicepreşedinta Sindicatului Liber pentru Învăţământul Preuniversitar Clujean (SLIPC), Vioara Temian.

Seful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj recunoaste că dascălii au motive să fie nemulţumiţi.

"Noi am avut mai multe discutii cu ei. Sunt anumite lucruri pe care le-am rezolvat pentru ca erau de competenta noastra a judetului. Sunt anumite probleme nerezolvate la nivel national motiv pentru care noi respectam dreptul profesorilor de a face greva pt ca asta e adevarul sunt inca probleme in invatamant", a declarat Cuibus.

Acţiunile de protest vor continua până în 30 octombrie. În 6 noiembrie va avea loc un miting în Capitală, la care, pe lângă profesori, sunt aşteaptaţi părinţi, studenţi şi membri ai societăţii civile.

 

Comenteaza