Guvernul a invitat sindicatele din Educaţie la o nouă rundă de negocieri

Guvernul a invitat sindicatele din Educaţie la o nouă rundă de negocieri

Guvernul a invitat, astăzi, sindicatele la noi negocieri. Discuțiile vor fi conduse de secretarul general Marian Neacșu, premierul Nicolae Ciucă fiind, în această după-amiază, la Cluj-Napoca.

Potrivit Executivului, întâlnirea, la care participă echipa de negociere formată din secretarul general al Guvernului, miniştrii Educaţiei, Finanţelor, Muncii şi Investiţiilor şi Proiectelor Europene, este programată pentru ora 16.00, la Palatul Victoria.

Sindicatele din Educaţie au protestat joi în Bucureşti, dar și în Cluj-Napoca. În Capitală, peste 15.000 de oameni au ieșit în stradă și au mers apoi în marș spre Parlament, iar în Cluj, sute de cadre didactice au protestat în fața Prefecturii, iar, ulterior, profesorii au ajuns și în fața Primăriei, unde, la ora transmiterii știrii se află și premierul Nicolae Ciucă, care participă la ceremonia de semnare a metroului, alături de alte oficialități guvernamentale.

Reamintim că la negocierile de miercuri, Guvernul le-a propus sindicaliștilor din Educație carduri de sprijin în valoare de 2.500 de lei, în două tranșe. Sindicatele au refuzat oficial ”oferta finală”, astăzi, transmițând că greva generală va continua, iar marți va avea loc un nou miting.

Comenteaza